Esztenai tűzben halt meg egy kislány Székelyudvarhelyen

Egy fából készült, 12 négyzetméter alapterületű deszkabarakk égett porig Székelyudvarhely mellett, a Kerekerdő közelében. A tűzben egy másfél éves kislány lelte a halálát.

A deszkabarakkban egy négytagú család lakott, akik tehenekre vigyáznak a környéken. Az áldozatul esett kislánynak egy hároméves fiútestvére is volt, aki sikeresen megmenekült a tűztől.

A tűzoltókat csütörtökön fél 12-kor riasztották a tűzesethez, 14 székelyudvarhelyi hivatásos érkezett a helyszínre, hogy eloltsa a lángokat – közölte Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője.

A barakk kigyulladásakor csak a gyermekek tartózkodtak otthon. Mire a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, már csak a kislány elszenesedett holttestét találták meg. A rohammentősök is a helyszínre siettek, de az ő beavatkozásukra már nem volt szükség. A kisfiút egy, a tüzet észlelő, a közelben tartozkodó nő menekítette ki a lángokból, a kislányon azonban már nem tudott segíteni. 

A tűzoltósági szóvivő elmondása szerint a tüzet feltehetően a felügyelet nélkül hagyott, fűtésre használt kályha okozta. A lakóhelyként használt barakkba ugyanis nem volt bevezetve az áram. 

Kimaradt?