Ez volt minden idők legnagyobb cannabis-fogása Romániában

Négymillió euró értékű cannabist (vadkendert) foglalt le a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészság (DIICOT) Temes és Krassó-Szörény megye határán. Ez minden idők legnagyobb fogása az országban.

Több cannabis-ültetvényt fedeztek fel a rendőrök és a DIICOT ügyészei a mevű Balázsd településen, illetve Temes és Krassó-Szörény megye határán szervezett ellenőrzés során.

Az ültetvények jól elszigetelt, közutaktól elzárt területen voltak. A gyanúsítottak egy növények által benőtt helyszínen mintegy 2 300 négyzetméternyi területet megtisztítottak, öntözőberendezést alakítottak ki, a közelben található patakból szivattyúzták a vizet.

A drogtermesztők időnként ellátogattak az ültetvényre, hogy műtrágyázzák, karbantartsák a vadkender töveket. Miután megnőttek a növények, a gyanúsítottak a legnagyobb THC-tartalmú virágokat gyűjtötték be, és egy balázsdi ingatlanba szállították, ahol egy cannabis-szárító üzemet rendeztek be.

A szárítást követően becsomagolták a drogot és csak nagy kiszerelésekben, minimum egy kilogrammos csomagokban árusították az ország területén, különböző terjesztőknek. A nyomok arra utalnak, hogy egy részét Németországba exportálták, ahol a banda vezetője él. Az ültetvényeken lefoglalt mennyiség 2,5 tonna vadkender volt.

A bűnbanda tagjai 4 000 eurót kértek egy kilogramm marihuánáért, így első kézből mintegy 1,3 millió eurót ért a fogás, a piaci értéke pedig mintegy 4 millió euró, ugyanis 10 euróba vagy 50 lejbe kerül egy gramm marihuána a feketepiacon - írja a DIICOT.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?