Rendőrök termesztettek vadkendert egy Arad melletti faluban

Az aradi városi rendőrség két tagját és egy harmadik személyt is előzetes letartóztatásba helyeztek, mert azzal gyanúsítják őket, hogy vadkendert termesztettek.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) aradi területi igazgatóságának emberei a kommandósokkal együtt csaptak le vasárnap egy Nagyiratos melletti akácosban arra a cannabis-ültetvényre, amelyet a vád szerint Cosma Flavius Cosmin és Babota Boby Nicu rendőrök, illetve egy bizonyos Meruța Sergiu Flavius termesztett eladás céljából.

A magyar határ menti község külterületén 18, különböző méretű vadkendertövet találtak; az ültetvényt a DIICOT közleménye szerint egy 5900 lej értékű drónnal figyelték madártávlatból, amikor pedig a helyszínre mentek, maszkot húztak, és rendszerint éjszaka tették azt. A három gyanúsítottat in flagranti kapták el, az egyik rendőr – Cosma – és civil bűntársa pedig megpróbált elmenekülni, őket figyelmeztető lövésekkel állították meg. Kettejüket az Arad Megyei Törvényszék 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte, míg Babota házi őrizetbe került. A specialarad.ro tudósítása szerint a három férfi azt vallotta, hogy saját célra termesztették a kábítószert…

A DIICOT közleményében hangsúlyozza, hogy a vád bizonyításáig a gyanúsítottakat megilleti az ártatlanság vélelme. Az Arad megyei Rendőr-főkapitányság is kiadott egy közleményt az ügy kapcsán, melyben azt írják, hogy a szervezett bűnözés elleni kollégákat szeptemberben értesítették arról, hogy az állomány néhány tagja gyaníthatóan bűncselekménybe keveredett. Belső vizsgálatot is elrendeltek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?