Másfél kilogramm kannabiszt találtak egy Bihar megyei férfi házának padlásán

Másfél kilogramm kannabiszt találtak egy Érselénd községbeli férfi házának padlásán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei és a rendőr-felügyelőség drogellenes szolgálata.

Az ügyben három, hatósági felügyelet alatt lévő férfi ellen zajlik kivizsgálás, folytatólagosan elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt - áll a DIICOT közleményében. 

Január 24-én a DIICOT és a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya rajtaütött egy kábítószerrel kereskedő csoporton. Egy 26 és egy 38 éves férfit értek tetten, amint 450 gramm marihuánát készültek eladni. A két férfit 24 órára őrizetbe vették, jelenleg hatósági felügyelet alatt zajlik ellenük kivizsgálás. 

Közben kiterjesztették az ügyben indított nyomozást, és január 26-án a hatóságok elkapták a 43 éves V.P Bihar megyei lakost is, akitől a feltételezések szerint a másik két gyanús beszerezte a drogot. A férfit akkor érték tetten, amikor a másik két férfi által eladott kábítószer ellenértékét vette át. 

V. P. érseléndi lakásának padlásán szárított vadkendert találtak, amelyből 1,59 kg-nyi kannabisz termés származott. Az érseléndi férfi ellen is szabadlábon, hatósági felügyelet alatt zajlik kivizsgálás. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?