Meghalt a megégett férfi, akit helyhiány miatta nem fogadtak a kórházak

Meghalt szerdán az a súlyos égési sérüléseket szenvedett férfi, akit közel egy hónapja egyetlen bukaresti kórház sem tudott befogadni – számolt be a Digi24.

Mint korábban írtuk, a férfi egy lakástűzben sérült meg, egy botoşani-i, majd egy iași-i kórházban ápolták. Mivel testfelülete több mint 50 százaléka megégett, Bukarestbe akarták utalni, mert az ennyire súlyos égési sérüléseket csak fővárosi egészségügyi intézményekben tudják kezelni. Helyhiányra hivatkozva azonban egyik megkeresett kórház sem akarta fogadni a beteget.

A 70 éves férfit lélegeztető gép tartotta életben. Baleset után négy nappal felszabadult ugyan egy hely a bukaresti égéssebészeti kórházban, de addigra az egészégi állapota nem tette lehetővé a fővárosba szállítását.

A iași-i orvosok szerint esélye lehetett volna a túlélésre, ha egy korszerűen felszerelt kórházban kezelik. „A Colectiv tragédiában rengeteg ember meghalt, és utána a hatóságok fogadkoztak, hogy ilyesmi többé nem fordulhat elő. Tud valaki bármit arról, hogy azóta új égéssebészeti kórházrészlegeket adtak volna át?” – fogalmazott keserűen a Digi24-nek az elhunyt férfi lánya.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?