FRISSÍTVE: Kigyúlt egy idősek otthona Bukarestben, egy személy meghalt

FRISSÍTVE:Tűz ütött ki szombat reggel egy bukaresti öregotthonban. Egy személy meghalt, 19-en füstmérgezéssel kerültek kótházba, egy tűzoltó megsérült. FRISSÍTÉS: Az épületnek nem volt tűzvédelmi engedélye. Az ügyészség kivizsgálásba kezdett. 

Florin Bica, a Bagdasar Arseni kórház szóvivője arról tájékoztatott, hogy a tűzoltóta rázuhant egy tárgy mentés közben. A sérült eszméleténél van. 

A bukaresti Păcală utcában lévő öregotthonban szombat reggel ütött ki a tűz, egy személy életét vesztette. Több mint 30 személyt kimenekítettek, 19-et közülük füstmérgezés tüneteivel szállítottak a főváros különböző kórházaiba - közölte a bukaresti készenléti felügyelőség. 

A kórházba jutottak közül egy személyt intenzív terápián ápolnak, egy másik személy ortopédiai kezelésre szorul, mert a menekülés közben leesett a lépcsőn és kificamította a vállát. Többen szén-monoxidmérgezés miatt vannak orvosi felügyelet alatt. 

​FRISSÍTÉS: Sikerült eloltani a tüzet a bukaresti Păcală utcai öregotthonban, közölte a Bukarest-Ilfov körzeti készenléti felügyelőség (ISU) szóvivője, Adrian Marin, hozzátéve, hogy továbbra is három tűzoltóautó van a helyszínen. 

A szombat reggel kiütött tűz miatt több mint 30 személyt kellett kimenekíteni az épületből, amelynek - mint kiderült - nincs tűzvédelmi engedélye. A füstmérgezés miatt kórházba szállított személyek nem szenvedtek égési sérüléseket, eszméletüknél vannak, állapotuk stabil. 

FRISSÍTÉS1: A tűz kapcsán gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított az ügyészség in rem eljárást, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálja. 

A bukaresti rendőrkapitányság tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a fővárosi törvényszéki ügyészséggel közösen kivizsgálásába kezdett annak tisztázására, hogy mi történt pontosan a Păcală utcai öregotthonban, és in rem bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt. 

A rendőrség azt is közölte, hogy a tűzvészben meghalt személy holttestét az országos törvényszéki orvostonai intézetben fogják felboncolni a halál pontos okának megállapítása végett. 

Kapcsolódók

Kimaradt?