Elutasította a képviselőház az egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

Elutasította szerdán a képviselőház plénuma A Szociáldemokrata Párt súlyosan károsítja az egészséget címet viselő egyszerű indítványt, amelyet a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt nyújtott be.

Az indítvány elfogadását 97-en támogatták szavazatukkal, 149-en ellenezték, 19-en tartózkodtak. Az egyszerű indítvány vitája kedden zajlott. Aláírói azt kérték Mihai Tudose miniszterelnöktől, hogy az "oltáskrízis", illetve "a Romániát megfojtó és a betegek pénzét felemésztő bürokrácia" miatt menessze tisztségéből az egészségügyi minisztert.

Florian Bodog a keddi vitán kifejtette, a romániai egészségügyi rendszer helyzete sokkal jobb lenne, ha az eddig tisztségben volt miniszterek mindegyike - politikai hovatartozástól függetlenül - tett volna valamit a páciensek érdekében.

"Nem vagyok tökéletes, és úgy gondolom, egyik miniszter sem az, mert tökéletes politikus nem létezik. Viszont orvos vagyok, és tudom, mely pontokon sérült az egészségügyi rendszer, illetve hogy milyen elvárásaik vannak a pácienseknek. Ha mindegyik miniszter - politikai hovatartozástól függetlenül - tett volna egyetlenegy lépést a páciensek érdekében, nem itt tartanánk. Egyesek azonban beérték azzal, hogy Facebook-lájkokban mérjék mandátumukat, és közben az egészségügyet érintő fontos projekteket leállították. Könnyű egyszerű indítványt nyújtani be olyan projektek kapcsán, amelyeket nem valósítottál meg" - mondta Bodog.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?