Országos tiltakozásba kezd csütörtökön a mentőszolgálat szakszervezete

A mentőszolgálat országos szakszervezete csütörtök reggeltől országos tiltakozásba kezdett meghatározatlan ideig. 

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a tiltakozás abból áll, hogy minden mentőautóra két A4-es méretű plakátot helyeznek ki "Országos tiltakozás" felirattal. Az alkalmazottak fehér karszalagot fognak viselni ruhájukon a tiltakozás jeléül. 

Ezzel párhuzamosan október 11-ig aláírásgyűjtést tartanak, majd az említett napon sztrájkőrséget tartanak a munkaügyi, az egészségügyi és a pénzügyminisztérium székhelyei előtt. 

Október 11-én 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a munkaügyi minisztérium előtt fognak tiltakozni, 11 óra 30 perc és 12 óra 30 perc között az egészségügyi minisztérium székhelye előtt, majd felvonulnak Bukarest utcáin. 

A tiltakozásokat követően a szakszervezet azt szeretné, ha a három minisztérium vezetője és a kormányfő által kijelölt képviselő találkozna a szakszervezeti képviselőkkel. 

A tiltakozások után "egy nagy tüntetés" előkészítésén fognak dolgozni, amelyet minden egészségügyi szövetség támogat majd. 

A mentőszolgálat szakszervezete abban reménykedik, hogy párbeszéd útján sikerül megoldást találni, ugyanakkor elmondták, a tiltakozás ideje alatt a munkát nem szüntetik be. 

A szakszervezet a jövő évtől hatályba lépő 153-as törvény miatt elégedetlenek, amely szerint egy évig nem jár étkezési jegy az egészségügyben dolgozóknak. A jogszabály szerint a veszélyes munkakörülményekért járó pótlék összege is jelentősen csökken. 

Kapcsolódók

Kimaradt?