Óra közben próbálkozott öngyilkossággal egy kilencedikes diák

Diáktársai szeme láttára, óra közben követett el öngyilkossági kísérletet egy kilencedikes fiú Brăilán. Az életveszélyen túl van, jelenleg a pszichiátrián kezelik.

A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a diák látszólag nyugodtan ül a padjában a földrajzóra elején. Egy osztálytársnője vette észre, hogy ömlik a vér az egyik csuklójából: a fiú felvágta az ereit. A lány segítségért kiáltozott, amit az iskola kapusa is meghallott, és volt annyi lélekjelenléte, hogy egy nadrágszíjjal leszorította az ereit, majd kihívta a mentőt és a rendőröket is.

A sürgősségre szállított gyermek életét sikerült megmenteni, de az orvosok korábbi öngyilkossági kísérletek nyomait is felfedezték a testén. A diák osztályfőnöke megerősítette, hogy a fiúnak korábban is voltak lelki problémái, és pszichológushoz is járt.

„Érzékeny gyermek. A múlt héten megkérdeztem, tőle, hogy mi bántja, mert láttam, hogy szomorkodik. Azt mondta, hogy az általános iskolában történtek nyomasztják. Nem fogadták őt be a diáktársai” – nyilatkozta az igazgatónő.

A fiút a pszichiátriára utalták, és a rendőrség mellett a gyermekvédelmi igazgatóság is vizsgálatot indított az ügyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?