Titkos hangfelvételek: boldogtalan gyermekkorról beszélt Diana hercegnő

Boldogtalan gyermekkoráról, öngyilkossági kísérletéről, és a férjével való viszonyáról is vall az előkerült hangfelvételen Diana hercegnő.

Közeleg Diana hercegnő halálának huszadik évfordulója. Az évforduló alkalmából könyv formájában lát majd napvilágot a több tucatnyi hangfelvételből készült anyag, amelyeket maga Diana juttatott el Andrew Morton írónak miután úgy érezte, senki nem áll mellé legnehezebb időszakában. Egyetlen feltétele volt: soha nem derülhet ki, hogy köze van az elsöprő sikert aratott botránykönyvhöz. A huszadik évforduló kapcsán most újra előszedték a felvételeket, és kéziratokkal kiegészítve egy újabb könyv született a brit hercegnő életéről.

A könyv mellett a BBC egy dokumentumfilmet készít Dianáról.

Boldogtalan gyermekkor, veszekedések, válás

Ezeken a szalagokon a hercegnő mélyen boldogtalan gyermekkoráról is beszél, amelyet szülei veszekedései és későbbi – az ő hét éves korában történt – válása okoztak. Diana a hangfelvételen arról mesélt, hogy emlékszik arra, amikor az apja édesanyját pofozta, ő pedig az ajtó mögé rejtőzött. „Vagy 20 plüssállattal aludtam, nagy becsben tartottam őket, ők voltak a családom” – vallotta be Lady Diana.

Szülei válása után, rá és három testvérére dadusok vigyáztak, sokszor viszont úgy érezte, hogy valójában apját akarják megkörnyékezni a dadusok. Ha a gyerekeknek nem tetszett a dadus viselkedésében valami, akkor rajzszöget tettek a dadák székére, ruháikat pedig kidobták az ablakon – hallható a felvételen.

Öngyilkossági kísérlet

Diana egyik hangfelvételen az is szerepel, hogy többször is megpróbált véget vetni az életének, egyszer 1982-ben, alig négy hónapos terhes volt Vilmos herceggel, mikor bánatában levetette magát egy lépcsőről.

„Amikor négy hónapos terhes voltam Vilmossal, levetettem magam a lépcsőn, hogy felkeltsem a férjem figyelmét” – mondta Diana. „Megmondtam, hogy kétségbeesett vagyok, kisírtam a két szememet. Erre Károly bőgőmasinának nevezett, és közölte, ő inkább elmegy lovagolni.” A hercegnő emellett borotvapengével is megpróbált véget vetni az életének.

Megcsalás

Diana állítása szerint a királyi család ismerőinek hamar világossá vált, hogy valami nincs rendben vele: imádott enni, de soha nem hízott el. A hercegné egy 1986-os esetet említ, amikor egy amerikai utazási vásárt meglátogatva mindenki szeme láttára elájult.

„Akkor már négy órája járkáltunk körbe, nem ettünk előtte semmit, én pedig valószínűleg előző nap sem, legalább is olyan ételt, ami bennem is maradt volna” – vallotta. Hozzátette: bár mindenki azt tanácsolta Károlynak, hogy hagyja őt aznap este pihenni, a herceg kiparancsolta az ágyból és tovább rángatta a hivatalos eseményekre, sőt még le is szidta, amiért nem tudott valami félreeső helyen elájulni – írja az atv.hu a Daily Mail nyomán.

Ezek után az orvosok kezelni kezdték Diana problémáit, azonban a válium nem oldott meg semmit, Dianát pedig elkezdte az őrület szélére sodorni a nyílt titok: férje Camilla Parker Bowlesszal egykori szerelmével folytat viszonyt. Végül Dodi Al-Fayed karjaiban talált vigaszt, és az ő szeretőjeként is hunyt el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?