Gyakornoki programot hirdet a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum

Gyakornoki programot hirdet a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum - KIFOR, amelyre Kolozsvári egyetemisták adhatják le jelentkezésüket.

A nyertes pályázók összesen öt hetet tölthetnek el gyakornoki munkával Kolozsvár Polgármesteri Hivatalánál, a Kolozs Megyei Tanácsnál, valamint betekintést nyerhetnek a Parlament munkájába is, Bukarestben.

Történetében először hat kolozsvári egyetemista gyakornokot juttat el jelentős közintézményekbe a KIFOR. Az öt hetes gyakornokság alatt a résztvevők megismerhetik mind a bukaresti parlament, mind a városi és megyei intézmények működését és betekinthetnek a Kolozs megyei politikusok napi tevékenységébe is.

”A gyakornoki program célja, hogy az érdeklődő egyetemisták a közigazgatás több szintjén, így helyi, megyei és országos viszonylatban is gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert, kiegészítve ezzel az egyetemi képzésüket” – részletezte Székely Kinga, a program koordinátora. Balló Tamás, a KIFOR ügyvezetője hozzátette: „A gyakornoki programunk kiemelt célja, hogy segítsük a fiataljainkat a gyakorlati tudás megszerzésében. Éppen ezért megállapodást kötöttünk a BBTE és Sapientia egyetemekkel, így ezen intézmények hivatalos szakmai gyakorlatként fogadják el az öthetes gyakornokság alatt eltöltött időt.”

A szervezők olyan diákok jelentkezését várják, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, ugyanakkor nem kizárólagos feltétel, hogy a pályázó folyamatban lévő tanulmányai kapcsolódjanak a közigazgatáshoz, politikatudományokhoz vagy nemzetközi kapcsolatokhoz. Nagy előnyt jelent a román, nyelv legalább középfokú ismerete.

A pályázók 2017. október 15-ig küldhetik el jelentkezésüket e-mailben. A legeredményesebb pályázatokat október 26-án egy sajtótájékoztató keretében mutatják be. A KIFOR gyakornoki programjának részletei megtalálhatók a fórum honlapján  illetve Facebook-oldalán is.

Kapcsolódók

Kimaradt?