FRISSÍTVE - Nagyon sok iskolában szünetel az oktatás csütörtökön

FRISSÍTÉS: Csütörtökön, az Oktatás Világnapján szünetel az oktatás a bukaresti, illetve a Giurgiu és Brăila megyei óvodákban és iskolákban.

A többi tanintézményben ezen a napon a tanórák helyett „specifikus tevékenységek” zajlanak – közölte kedden az oktatási minisztérium. A közlemény emlékeztet: a megyei tanfelügyelőségek szintjén kötött kollektív munkaszerződés értelmében a fővárosban, Giurgiu és Brăila megyében október 5. munkaszüneti nap a pedagógusok számára.

KORÁBBAN ÍRTUK: Zárva tartanak az óvodák és az iskolák csütörtökön, az Oktatás Világnapján a fővárosban. Ezt a bukaresti főtanfelügyelőség szóvivője erősítette meg kedden.

Maria Ștefania Manea tájékoztatása szerint ennek oka, hogy a kollektív munkaszerződés szerint az Oktatás Világnapja, október 5-e munkaszüneti nap a fővárosi pedagógusok számára. „Ezt így alkudták ki annak idején” – magyarázta a szóvivő.

Mit korábban írtuk, az Oktatás Világnapját a 2017-2018-as tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet szerint „specifikus tevékenységekkel” ünneplik az iskolákban. Ez azt jelenti, hogy tanintézményekben órák helyett különböző rendezvényeket szerveznek, amelyeken a megjelenés kötelező.

Lesz azonban olyan iskola is, ahol a megszokott mederben zajlott a tanítás. Így történt ez például tavaly Kolozsváron a magyar tanintézményekben is. Ahogy az iskolaigazgatók a Szabadságnak nyilatkozták: „oktatással ünnepelték” az oktatás napját. Vélhetően ugyanígy járnak el idén is csütörtökön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?