Jogerősen elítélték a székelyudvarhelyi orvost

Jogerősen három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, két évre eltiltotta hivatása gyakorlásától csütörtökön a Maros megyei ítélőtábla a csúszópénz elfogadásával vádolt Csíki Csongor székelyudvarhelyi orvost – derül ki az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett bírósági döntésből.

Az ítélet szerint az egészségügyi szakembert két évre a közügyektől is eltiltották. A 60 napos közmunkát a székelyudvarhelyi mentőállomáson vagy a fogyatékkal élő gyerekek székelykeresztúri központjában kell elvégeznie. Emellett elkobozzák tőle azt az összeget (2 323 lejt), amit készpénz vagy más javak formájában kért és kapott 2011 és 2014 között orvosi szolgáltatásaiért.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Csíki Csongort 2014. július 7-én csúszópénz elfogadásán érték tetten a korrupcióellenes ügyészek. Az orvos ellen 2015 januárjában emeltek vádat, és idén márciusban a Hargita megyei törvényszék meghozta az alapfokú ítéletet.

Az ügyészek szerint a vádlott minden konzultációért és recept-kibocsátásért körülbelül 50 lejt kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban. 2014 július 7-én 13 betegtől összesen 810 lejt és anyagi javakat kapott, amikor a korrupcióellenes ügyészség munkatársai tetten érték.

Kapcsolódók

Kimaradt?