banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

A védelmi minisztérium hatáskörébe kerül az országos oltóanyag-gyártó intézet

A kabinet csütörtökön sürgősségi kormányrendelettel a védelmi minisztérium alárendeltségébe utalta át a Cantacuzino Intézetet. 

A kormány közleménye szerint az egészségügyi tárca alárendeltségéből a védelmi minisztérium hatáskörébe utalja át a Cantacuzino Intézetet, amely ezentúl a Cantacuzino Országos Orvosi-Katonai Kutatóintézet nevet fogja viselni.A kormány az intézkedés által az intézet hatékonyabb működését szeretné elérni. Az országos oltóanyag-gyártó intézet stratégiai fontosságú, hogy Románia független legyen más országoktól a vakcinák tekintetében - írja az idézett forrás. 

A Cantacuzino Intézetnek saját forrásokból kell finanszíroznia magát, továbbá az állami költségvetésből is részesülhet támogatásban. 

Az intézet átadására legkésőbb 90 napon belül kerülhet sor a csütörtökön elfogadott rendelet életbe lépésétől számítva. Az átadási-átvételi szerződést az egészségügyi és a védelmi minisztériumnak is láttamoznia kell. 

Az intézet alkalmazottainak bérrácsa nem változik és a közalkalmazottakra vonatkozó szabályozás érvényes rájuk is - írja a kormány közleménye. 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?