„Aberráció a pénzügyminiszter kijelentése a privát szféra béreiről”

Gazgasági abberációnak nevezte Ionuţ Mişa pénzügyminiszter privát szféra béreire vonatkozó kijelentését Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szóvivője.  

"Az a kijelentés, amely szerint a privát cégeknek a pénzügyminiszter javaslatára meg kellene emelniük a béreket, gazdasági aberráció. Nagyon jól tudjuk, hogy a dolgok nem így működnek, és komoly kockázata van annak, hogy a bérek, főleg az alacsonyabb bérek, csökkeni fognak. Ez az intézkedés a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) az üzleti szféra ellen indított harcának része" - mondta Barna a parlamentben tartott sajtóértekezletén. 

Az USR képviselője szerint amiatt, hogy a társadalombiztosítási járulékokat teljes egészében a munkaváéllalókra terhelik, a beígért béremelések csak papíron történnek meg. 

"Az, hogy a társadalombiztosítási járulék a munkavállalót terheli, a PSD-nek azt a hazugságát hivatott elrejteni, hogy nincs pénz a beígért fizetésemelésekre. Ezzel a manőverrel csak papíron nő 23 százalékkal a fizetés és a PSD így próbál port hinteni az emberek szemébe" - nyilatkozta a politikus. 

Kapcsolódók

Kimaradt?