Nagyszabású razziát tart a háromszéki rendőrség a közutakon

Nagyszabású baleset megelőző akciót szervez csütörtökön a háromszéki rendőrség. A közlekedésrendészek nagy számban lesznek jelen a megye útjain – tájékoztatott Bartok Alexandru.

A háromszéki rendőrség szóvivője szerint ezzel a megelőző akcióval csatlakoztak az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózaténak (TISPOL) projektjéhez, amelynek keretében szeptember 21-én EDWARD Dayt (European Day Without a Road Death) tartanak. Az akció célja, hogy minél kevesebb áldozattal járjon a közlekedés a közutakon.

A háromszéki rendőrök szeptember 18-a és 24-e között több razziát is szerveznek. Bartok Alexandru szerint büntetik a szabálytalankodó gyalogosokat, bicikliseket, a gyorshajtó és elsőbbséget meg nem adó autósokat.

A rendőrtiszt elmondta, Kovászna megyében az év elejétől 47 súlyos közlekedési baleset történt, amelyek során 11 személy veszítette életét, 41-en súlyosan-, 23-an könnyebben megsérültek.

Háromszéken az idei balesetek közel 30 százaléka a gyorshajtás miatt következett be és 2 személy életét követelte. A balesetek 13 százalékát a szabálytalankodó gyalogosok okozták és 3 személy halálával végződtek, a kerékpárosok által okozott balesetek aránya ugyancsak 13 százalék és 3 halálos áldozattal járt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?