A magyarellenes Bogdan Diaconu tapsol annak, hogy megverték Mihai Goţiu szenátort

Mihai Goţiu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora csütörtökön feljelentést tett a fővárosi rendőrségen Mirel Palada, a Ponta-kormány volt szóvivője ellen, aki fizikailag bántalmazta egy televíziós beszélgetés szünetében. A politikus orvosi látleletet is csatolt a feljelentéshez. Az ellenzéki pártok elítélték az erőszakot, Bogdan Diaconu megtapsolta Palada tettét.

Mint ismert, Goțiu és Palada szerda este a B1TV-ben egy vitaműsorban vett részt, amelyben többször is összeszólalkoztak. Nézeteltéréseik tettlegességig fajultak a reklámszünetben: a Ponta-kormány szóvivője ütlegelte, rugdosta a szenátort. A jeleneteknek több szemtanúja is volt, egyikük Nadia Ciurlin  műsorvezető.

A USR csütörtökön felhívást intézett a parlamenti pártokhoz, hogy közös nyilatkozatban ítéljék el a politikában és a médiában jelentkező erőszakot. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) vezetői bejelentették, politikusaik nem vesznek részt többé olyan vitaműsorban, amelynek meghívottja Mirel Palada. A kormánykoalíció pártjai és az RMDSZ nem nyilvánított véleményt az esetről. Egykori szóvivője magatartását egyébként Victor Ponta volt kormányfő is elítélte.

Az Egységes Románia Párt (PRU) magyarellenességéről ismert elnöke, Bogdan Diaconu azonban gratulált Mirel Paladának. „Bravó! Ezt érdemli az összes áruló az USR-ből, aki Soros és az idegenek érdekeit védi a románok érdekei ellenében” – írta a Facebook-oldalára a politikus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?