Antal Árpád: álmok finanszírozására pályáznak az önkormányzatok

A kormány fejlesztési programját bírálta csütörtökön Antal Árpád. Szerinte az a kényszer, hogy az önkormányzatok többéves fejlesztési tervekkel pályázhatnak oda vezetett, hogy álmokat fogalmaznak meg – mutatott rá a sepsiszentgyörgyi polgármester.

Antal Árpád csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: évekig működött a kormány fejlesztési programja, de a Számvevőszék felszólította a szaktárcát, hogy hirdessenek többéves fejlesztési programokat. Ezzel arra kényszerítették az önkormányzatokat, hogy terveikben tartalom nélküli, álmokat fogalmazzanak meg.

Antal Árpád ugyanakkor elmondta: Sepsiszentgyörgy kilenc pályázatot nyújtott be a fejlesztési minisztériumhoz, és ezekre már mind van kivitelezési szerződés is. Pénzt kértek nyolc utca korszerűsítésére és a Mikes Kelemen Líceum épületének felújítására, akár holnap elkezdhetnék a munkálatokat de a minisztériumnak nincs pénze, csak tologatják a projekteket, mondta a polgármester.

Antal Árpád arra is emlékeztetett, hogy a Gyöngyvirág utca 3,2 millió lejes felújítását végül önerőből fejezték be, mert nem tudták kivárni mikor érkezik meg a kormánytámogatás. A sepsiszentgyörgyi polgármester azt is elkeserítőnek tartja, hogy 2017 végéhez közeledve Romániában még senki nem hívott le EU-s pénzeket. 

Kapcsolódók

Kimaradt?