FRISSÍTVE - Épp az autóbontóhoz tartott a Bögözben kigyulladt jármű sofőrje

FRISSÍTVE: Közlekedés közben, az úton gyulladt ki egy személygépkocsi a Hargita megyei Bögöz községben hétfő délelőtt. Az autóban csak a jármű vezetője ült, akinek sikerült kimenekülnie, így személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett.

A jármű 36 éves sofőrje menet közben vette észre, hogy füstöl a motorháztető. Azonnal megállt és kiszállt az autóból, hogy megvizsgálja a füst okát, ekkor a kocsi még nagyobb lángra kapott. 

A szokatlan tűzesethez azonnal riasztották a helyi önkéntes, valamint az udvarhelyi hivatásos tűzoltókat is – mondta a Maszolnak a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu.

Mire a helyszínre érkezett a hat tűoltóból álló udvarhelyi csapat, a lángokat a helyi önkéntes tűzoltóknak már sikerült megfékezniük. Sajnálatos módon a Matiz Daewo márkájú autó használhatatlanná vált. A gépjármű egy nagygalambfalvi vállalat tulajdonában volt.

FRISSÍTÉS: A tűzoltóság szóvivője azt is közölte lapunkkal, hogy a 12 óra 37 perckor keletkezett tüzet 14 óra 12 percre sikerült végleg megfékezni. A hat helyi önkéntes tűzoltó munkáját, a hat székelyudvarhelyi hivatásos fejezte be, akik a kiérkezésükkor a motorházban még mindig lángoló tüzet oltották el. A szokatlan tűzesetet egy meghibásodott vezetékben keletkezett rövidzárlat okozta.

Érdekesség, hogy a tűzoltóság által felmért kár csupán 2000 lejre tehető. Ennek oka, hogy a személygépkocsit éppen a székelyudvarhelyi autóbontóba vitte volna az autó vezetője, amikor az kigyulladt. A kocsi olyan nagy erejű lánggal égett, hogy a közelben található lakóház 2,5 négyzetméteres termopan ablaka is károsult.  

Kapcsolódók

Kimaradt?