Mihai Tudose bizonygatta: van pénz a bérek kifizetésére

Minden minisztériumban van pénz, jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök kedden a România TV-nek adott interjúban.

"Minden minisztériumban van pénz. Van pénz. Egy héten belül meglesz a pozitív költségvetés-kiigazításunk" - biztosította beszélgetőpartnerét a kormányfő a hírtelevzió műsorában.  Hangsúlyozta: egyetlen állami intézményben sincsenek gondok a bérek kifizetésével.

A miniszterelnök kijelentéseinek előzménye, hogy kedden lemondott Adrian Țuțuianu védelmi miniszter, miután a média a védelmi tárca egy aznapi közleményét úgy értelmezte, hogy a tárcánál nincs elég pénz a szeptemberi zsoldokra és fizetésekre.

A minisztérium sajtóosztálya kedden azt közölte: a tárca alkalmazottai megkapják ugyan szeptember 15-én az augusztusi fizetésüket, de egyéb, szeptemberre esedékes juttatásaikat csak a hónap végén, a költségvetés-kiigazítás után kapják meg, a jövedelemadót és tb-járulékot pedig a tárca később fizeti majd be.

Țuțuianu szerint a közlemény egy átmeneti "technikai problémát" tükrözött, feleslegesen keltett aggodalmat, ő pedig azért nyújtotta be lemondását, mert vállalnia kellett a felelősséget a "kommunikációs hibáért".

Kapcsolódók

Kimaradt?