Kaufland-botrány: letiltotta a Facebook a „Magyarverő Olimpiát”

Nem tudjuk, hogy humorosnak szánta-e, de nagyon ízetlenre sikeredett egy román Facebook-felhasználó által meghirdetett „esemény”, a „Magyarverő Olimpia”. Olyannyira, hogy le is tiltotta a Facebook.

A felhasználó a székelyudvarhelyi Kauflandnál történtek után hirdette meg szeptember 11-12-re a „Magyarverő Olimpiát”. Frenetikus sikere volt, rövid idő alatt több mint 3 ezren jelezték "részvételüket", és közel 5 ezren mutattak érdeklődés iránta, 753-an meg is osztották.

A kezdeményező szerint az olimpiának „az a nemes célja”, hogy minél több magyart segítsen elhagyni az országot. „A részvételi feltétel 14 év feletti életkor, egy kemény bot vagy megfelelő izomzat. „Aki (…) nem ütlegeli a magyarokat, amíg el nem hagyják az országot, az anyja k…a” – volt olvasható az „esemény” beharangozójában.

Azért csak volt, mert a közösség ellen uszító virtuális eseményt annyian jelentették a Facebooknak, hogy az oldal üzemeltetői vasárnap törölték. Egy hasonló nevű eseményt egyébként vasárnapra is meghirdetett egy felhasználó, de erre csak húszan jelezték részvételüket.

Kapcsolódók

Kimaradt?