Tudose: Romániában nem lesz több államosítás

Nem államosítják a nyugdíjbiztosító rendszer második pillérét, jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök hétfőn a képviselőház plénuma előtt, ahol „A kormányfő órája” alkalmából válaszolt a romániai gazdaság helyzetével kapcsolatos kérdésekre. 

„Hogy végre lezárjuk a második pillérről folyó vitát: nem, nem fogjuk államosítani. Az utolsó államosítást olyasvalaki végezte, akit Önök ismernek - miniszterelnök volt és ő államosította a valutát. (...) Nézzenek utána, hogy történt ez. Mi nem fogunk ilyet tenni. Romániában nem lesz több államosítás” - szögezte le Tudose, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetőjének, Raluca Turcannak válaszolva.A tankönyvek ügyével kapcsolatban a kormányfő azt mondta: „A tavalyi évben született döntés minden őrültségről, vagy legalábbis az őrültségek egy részéről, amelyek gyakorlatba ültetésére most rákényszerítik a tanügyminisztériumot.” Hozzátette: a „híres” testnevelési tankönyvről is tavaly döntöttek. 

Az elvándorlásról Tudose kijelentette: a PNL által említett 200 000 személynél többen hagyták el az országot, de ők az elmúlt esztendőben, a Cioloş-kormány idején vándoroltak el. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?