Ismét tüntetések voltak a kormány tervezett intézkedései ellen

Csaknem 300 személy tüntetett vasárnap este Bukarestben az igazságügyi törvények tervezett módosításai ellen. Hasonló tiltakozásokat tartottak Brassóban és Kolozsváron is.

A fővárosi tüntetők ugyanakkor kifejezték elégedetlenségüket a nyugdíjrendszer második pillérének államosításával és Verespatak UNESCO-pályázatának tervezett visszavonásával szemben is.

A tiltakozók román és uniós zászlókat lengettek, és többek között azt kiáltották, hogy „Nem akarunk több korrupciót!", „Vigyen el titeket a DNA!”, „Komoly kenőpénzt adtak Verespatakért!” A hozzávetőlegesen másfél órás bukaresti tiltakozásnak az eső vetett véget.

Kolozsváron körülbelül százan tüntettek az esőben egy órán át, Brassóban hozzávetőlegesen hetvenen gyűltek össze a prefektúra előtti téren, hogy kifejezzék tiltakozásukat a Tudorel Toader igazságügyi miniszter által javasolt törvénymódosítások, illetve a magánnyugdíjalap államosítása ellen. „Utcára vonulunk minden vasárnap, amíg világos lesz: a politikumnak nem szabad beleártania magát az igazságszolgáltatásba” - mondta az egyik résztvevő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?