Tudose az igazságügyi reformról: szem előtt tartom majd a tiltakozók álláspontját

Az igazságügy működését szabályozó törvényeket módosító tervezetet még nem nyújtották be hivatalosan a kormányhoz - nyilatkozta kedd este Mihai Tudose miniszterelnök, hozzátéve, hogy a projekt jóváhagyásakor szem előtt tartja majd a kabinet a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) véleményezését és a Victoria téren tüntetők álláspontját.

A kormányfő kiemelte, Tudorel Toader miniszter belefoglalta a tervezetbe mindazt, amit leszűrt „az igazságszolgáltatás szereplőivel” folytatott beszélgetései során, vagy szó szerint átvett néhány tőlük érkező javaslatot, majd nyilvánosságra hozta a tervezetet, és az vitát váltott ki.

„A tervezetet el fogja küldeni a CSM-nek, és majd meglátjuk, mi lesz belőle. A kormányhoz hivatalosan nem érkezett még semmi. Miután megkapjuk, biztosítom önöket, hogy szem előtt tartom majd mind a CSM véleményezését, mind a téren tüntetők álláspontját, és amikor térről beszélek, egyrészt a kormánypalota előtti térre, másrészt az igazságszolgáltatás terére gondolok” - fogalmazott Tudose a România TV műsorában.

Az igazságügyi miniszter által ismertetett javaslatokat ért bírálatokról a kormányfő azt mondta, amennyiben a bírálatokat érvekkel támasztják alá, azok hozzájárulnak a fejlődéshez.

Kapcsolódók

Kimaradt?