Hargita megye: mindent kirámoltak egy lakásból a tolvajok

A nyitva hagyott ablakon keresztül behatolt egy balánbányai lakásba, és 15 ezer lej értékben lopott el javakat három tolvaj. Azonosították és hétfőn őrizetbe vették őket.

A Hargita megyei rendőrség keddi beszámolója szerint a bűncselekmény a múlt héten történt Balánbányán. A három helyi tolvaj – egy 45 éves férfi, egy 15 éves és egy 18 éves fiú – észrevette, hogy egy földszinti lakás egyik ablaka résnyire nyitva van, és a tulajdonos nem tartózkodik otthon.

Behatoltak, megtalálták a bejárati ajtó kulcsát, és onnan már könnyű dolguk volt: gyakorlatilag kihordtak mindent, ami értékes és mozdítható. Többek között egy mosógépet, mikrohullámú sütőt, elektromos rollert, szendvicssütőt, két mobiltelefont, élelmiszereket, italokat, ruhákat, fehérneműt, cipőket, kozmetikumokat, evőeszközöket és szőnyegeket vittek el a lakásból.

Az ellopott javak nagy részét megtalálták a rendőrök a tetteseknél, csak az egyik mobiltelefon, az élelmiszerek és az italok nem kerültek már elő. A három gyanúsított ellen minősített lopás miatt indul eljárás. 

Kapcsolódók

Kimaradt?