Begorombul az időjárás az egész országban

Az egész országra érvényes figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a változékony, esőkkel, zivatarokkal, a szél felerősödésével tarkított időjárás miatt.

A figyelmeztetés hétfő déltől kedd hajnalig érvényes, ebben az időszakban előbb a hegyekben, majd délen és dél-keleten zivatarok, viharok és jégeső is várható, helyenként négyzetméterenként akár 40 liter csapadék is hullhat. Olténiában és Munténia dél-nyugati felén hétfőn még tombol majd a kánikula, ott akár 36 fok is lehet.

Kedden az országban majdnem mindenütt csökkenek a hőmérsékleti értékek, az égbolt változékony lesz főleg délen, keleten és részben az ország központi területein. Csapadékra a hegyvidéken, Moldvában, Olténiában és Munténia nyugati részén lehet számítani, helyenként Erdély dél-keleti érszén is kialakulhatnak rövidebb esők. A maximális hőmérsékleti értékek 20-28 fok között alakulnak, a magasabb értékek Bánátra lesznek jellemzőek.

Szerdán szép idő lesz, bár néha felhők takarják el majd a napot. A maximális hőmérsékleti értékek 22-30 fok között alakulnak. Csütörtökön folytatódik a nyár, a hőmérsékleti értékek is emelkednek az előző napokhoz képest, így 25-32 fok között alakulnak a maximálisak, picit alacsonyabbak, 22-24 fok körül alakulnak a tengerparton.

Jövő hét végre is szép időt jeleznek a meteorológusok, bár az ország nyugati részén megnő a csapadék kialakulásának esélye.

Kimaradt?