Kibővítik a bukaresti katonai kórházat

A bukaresti Carol Davila központi katonai kórház három éven belül egy 12 emeletes új épülettel, helikopter-leszállóval és egy súlyos égési sérüléseket ellátó központtal fog bővülni.

A 12 emeletes épületben 30 műtőterem lesz, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Florentina Ioniţă-Radu, a kórház vezetője.

„Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter egy hónappal ezelőtt jóváhagyta a kórház felújítási és bővítési projektjét, így a következő három évben biztosítva lesznek a modernizáláshoz szükséges összegek” – magyarázta a kórház vezetője.

Az orvos szerint az épületet a legújabb standardok és kritériumok szerint fogják megépíteni, csakúgy mint a legnevesebb külföldi kórházakat. A tantermeket szimulátorokkal szerelik fel, amelyek segítségével különböző sürgősségi technikákat, procedúrákat tanulhatnak a szakemberek.

A kórház vezetősége egy különálló központ felépítését is tervbe vette, ahol a harctéren megsérült katonáknak biztosítanának teljes körű egészségügyi ellátást.

Florentina Ioniţă-Radu szerint a legnagyobb kihívást azt jelenti számukra, hogy ezeket a fejlesztéseket úgy valósítsák meg, hogy közben zavartalanul működhessen a kórház.

Az 1889-ben épített, kilenc hektáros területet elfoglaló kórház abban az időben Európa legmodernebb kórházának számított.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?