Egy ukrán nőt 16 évig tartottak fogságban

Ukrajnában Kijevtől nem messze, az egyik melléképületben egy alig élő nőt fedeztek fel, akit rabságban tartottak.

Az ukrán falu lakosainak gyanús volt, amikor éjszaka a melléképületből hangos sírás hallatszott. Az épület ajtajának feltörése után a vidéki közösség képviselői egy haldokló asszonyt találtak. Később kiderült, hogy az 52 éves Elena Volodimirivna Sirjakina valamikor fordítóként dolgozott, azonban az utóbbi 16 év folyamán ismerősének családja fogságba tartotta őt.

Az asszony elmondta, hogy még a 2000-es évek elején egykori szomszédai és jó barátai pénzt csaltak ki tőle. Cserébe megígérték neki, hogy jól jövedelemző munkát találnak külföldön. Ezután felajánlották, hogy a Cserevki faluban egy házban lakjon. Azonban az utóbbi években a tulajdonos - régen még az áldozat barátnője - szó szerint rabot csinált belőle: nehéz feladatokat adott neki, ételmaradékkal és romlott élelmiszerekkel etette, verte és megfélemlítette őt.

Emellett a nő folyamatosan kitalált történetekkel fenyegette az asszonyt. Az áldozatnak bebeszélték azt is, hogy állítólag egy épület összeomlása miatt emberek haltak meg, amiért őt körözi a rendőrség. Ttovábbá, azt, hogy állítólag fizikai eltávolítását a testvére rendelte meg. Azt is bebeszélte neki, hogy súlyos betegséggel küzd, sorsával egy ismeretlen médium foglalkozik, aki a gazdasszonyon keresztül határozza meg, hogy a gyógyítás végett mit és hogyan kell csinálni – írja a karpatinfo.net.

Az áldozatot jelenleg a kórházba szállították, élete már nincs veszélyben. Az eset helyszínére a helyi lakosok a rendőrséget is riasztották. Az ügyben tovább tart a vizsgálat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?