Huszonhét év börtönre ítélték a brassói tanárnő gyilkosát

Első fokon huszonhét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly májusban megfojtott egy brassói tanárnőt, majd a holttestét a Transzfogarasi út mellett, a sziklák közé rejtette el. Az áldozat a nagynénje volt.

Mircea Eduard Borzoşt minősített emberöléssel és erőszakos fogvatartással vádolják. Két tettestársát, Silviu George Lucát és Ioan Oratiét egyenként 17 év börtönre ítélték minősített emberölésben való bűnrészességért és erőszakos fogvatartásért.

A gyilkossággal vádolt férfi a férjezetlen tanárnő egyetlen rokona volt. Többször kérte a tehetős nagynénjét, hogy adja át neki a vagyona egy részét. Elsősorban egy 300 ezer euró értékű villára fájt a foga. A nő a kérését megtagadta. A gyilkosságot azért tervelte ki, mert a nagynéni halála esetén a vagyont ő örökölte volna.

A vizsgálatok szerint Mircea Eduard Borzoş egyik tettestársa a gyilkosság napján felhívta a tanárnőt és azt állította, hogy az egyik áramszolgáltató alkalmazottja, majd arra kérte, menjen velük a hétvégi házához, ahol ígérete szerint visszakötik a villanyhálózatra a pedagógus ingatlanját.

A tanárnő nem kételkedett az állításokban, beült a gépkocsiba a két férfi mellé, ahol azonban unokaöccse is várta. Az ügyészek szerint az áldozatot egy Brassó közeli helységben fojtották meg. A holttestet az unokaöccs vitte ki autójával a Transzfogarasra és rejtette el az út közelében.

Az ügyészeket az áldozat testén talált hajszálak vezették nyomra. Ezek DNS-vizsgálata kimutatta, hogy Mircea Eduard Borzoştól származnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?