Hárman tervelték ki a brassói tanárnő meggyilkolását

Két újabb férfit vettek őrizetbe az ügyészek csütörtökön a május elején a Transzfogarason holtan talált brassói tanárnő meggyilkolása miatt.

A nagyszebeni nyomozók szerint a gyanúsítottak a megfojtott tanárnő unokaöcsével együtt tervelték ki és követték el a gyilkosságotAz unaköccsöt már korábban őrizetbe vették. A vizsgálatok eddigi adatai szerint a két újabb gyanúsított egyike a gyilkosság napján felhívta a tanárnőt és azt állította, hogy az egyik áramszolgáltató alkalmazottja, majd arra kérte, menjen velük a hétvégi házához, ahol ígérete szerint visszakötik a villanyhálózatra a pedagógus ingatlanját.

A tanárnő nem kételkedett az állításokban, beült a gépkocsiba a két férfi mellé, ahol azonban unokaöccse is várta. A járműben ütlegelni kezdték, és nagyobb összeget követeltek tőle. A nyomozók úgy vélik, a tanárnőt egy Brassó közeli helységben fojtották meg. A holttestet az unokaöccs vitte ki autójával a Transzfogarasra és rejtette el az út közelében. A gyanúsítottak mindegyike tagadja a nyomozók állítását.

Az áldozat testén olyan hajszálakat találtak az ügyészek, amelyek nem a meggyilkolt tanárnőtől származnak. Ezek DNS-vizsgálata perdöntő bizonyíték lehet a gyanúsítottak elleni bűnvádi eljárásban – közölte a vádhatóság.

A brassói tornatanárnő holttestét útépítő munkások találták meg a Transzfogarason, a úttól megközelítőleg 15 méterre, bokrok közé rejtve. A pedagógus ekkor már két napja halott volt. A hatóságok már akkor megállapították, hogy az áldozatot máshol gyilkolták meg. A gyanú napokon belül a nő unokaöccsére terelődött, kettőjük között ugyanis jó ideje konfliktusos volt a viszony, a férfi többször is halállal fenyegette a nagynénjét egy örökösödési vitában.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?