banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Tudose: csak vicc volt a testneveléstankönyv bevezetése

Mihai Tudose miniszterelnöknek meggyőződése, hogy Liviu Pop oktatási miniszter javaslata a testneveléstankönyv bevezetéséről mindössze „vicc” volt. 

Az Országos Testnevelési és Sportakadémián valóban tankönyvekből tanulnak, de előbb talán jobb lenne, ha megtanítanánk a gyermekeket futni, mozogni, megfelelően fejlődni, és mindezt lehetőleg nem tankönyvekből. (...) Tárgyalunk majd a témáról a miniszterrel, nekem meggyőződésem, hogy ez csak vicc volt” – fogalmazott Mihai Tudose az Antena 3 televízió hétfő esti műsorában. 

Az oktatási tárca vezetője azt nyilatkozta múlt héten, hogy ősztől testnevelésből is lesz tankönyvük az ötödikesekenek, és támogatja, hogy a többi osztály esetében is vezessék ezt be. Liviu Pop szerint a tankönyv a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt hasznos lesz, hiszen - például - részletesen leírja, hogyan kell helyesen elvégezni a különféle gyakorlatokat. „Egyik prioritásom, hogy minden tantárgyból legyen tankönyv, hiszen mindegyik tantárgy fontos” – mondta a miniszter.

Kapcsolódók

Kimaradt?