Még az osztályfőnöki órára is bevezetnék a tankönyvet

Egyetlen óra sem lesz, amire ne lenne tankönyv, így az osztályfőnöki órára is bevezetik a tankönyvet - jelentette be Liviu Pop tanügyminiszter pénteken. A tárcavezető nem érti, mi a gond a testnevelés tankönyv bevezetésével.

„Az osztályfőnöki órán kell jogi, egészségügyi, pénzügyi, természetvédelmi, családdal kapcsolatos alapfogalmakat tanítani, tehát indokolt a tankönyv bevezetése” - közölte a miniszter. Emlékeztetett: az ötödik osztályban idéntől bevezetendő testnevelés tankönyvet a román akadémia és az egyetemi szakoktatók javaslatai alapján állították össze és ez nem jelenti azt, hogy a gyerekek nem mozogni fognak testnevelős órán.

„A tankönyv egy eszköz, ami a diákot, tanárt és szülőt is segíti. Mindenki csak nyerhet belőle. Nem értem, hogy mi a gond azzal, hogy van egy tankönyv. Senki nem fog ellenőrző dolgozatot írni, és házi feladatot sem adnak a testnevelés tankönyvből” - mondta a miniszter.

Liviu Pop támogatja, hogy az ötödiktől a tizenkettedik osztályig, minden osztályban legyen testnevelés tankönyv. „Hiába mondjuk a reklámban, hogy tornázzon naponta 30 percet, mert nem nagyon tudjuk, hogy hogyan kellene tornáznunk” - érvelt a miniszter.

„Európa legtöbb országában létezik testnevelés tankönyv. Franciaországban az első osztálynak is van és ez nagyon is hasznos a szülőnek, tanulónak és tanárnak. (...) A tankönyv bevezetését a romániai oktatási programokat kidolgozó intézetek javasolták” - mondta el Liviu Pop.

A tárcavezető bejelentette: a kormány fenntartja a tornaterem-építési programot, illetve figyel a meglévők felszereléssel és eszközökkel történő ellátásra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?