Több mint 8400 pedagógus véglegesítő vizsgázik szerdán

Több mint 8400 pedagógus vehet részt a szerdai véglegesítő vizsgán. A 2023-as írásbeli véglegesítő vizsgán a sikerhez minimum 8 pontot kell elérni. A sikeresen teljesítő pedagógusok jogot szereznek a közoktatásban szakmájuk gyakorlására.

Az oktatási minisztérium kedden közzétett adatai szerint július 19-én, szerdán 42 vizsgaközpontban tartják meg a 2023-as országos véglegesítő írásbeli vizsgát, írja a Hotnews.

Az összesen több mint 8900 regisztrált jelöltből a vizsgára több mint 8400-an kaptak engedélyt, azok után, hogy eleget tettek a feltételeknek. Ahhoz, hogy vizsgára jelentkezhessenek, legalább egyéves tanítási gyakorlatot kellett szerezniük az oktatóknak. Ezenkívül jó vagy nagyon jó minősítést kellett kapniuk az adott tanévi tevékenységükre. Az ellenőrzések során és a szakmai portfólió értékelésén kapott pontszámok számtani átlagának legalább 8-asnak kell lennie, de külön-külön sem lehet 7 pont alatt.

Fotó forrása: Agerpres

A legtöbben román nyelvű óvodai nevelés (2668 jelentkező), román nyelvű alapfokú oktatás (1408 jelentkező), testnevelés és sport (730 jelentkező) és pszichopedagógia (400 jelentkező) tárgyak oktatására jelentkeztek vizsgákra.

Az eredményeket július 25-én teszik közzé a vizsgaközpontokban és a definitivat.edu.ro oldalon. A fellebbezéseket a vizsgaközpontokban a jóváhagyott menetrend szerint július 26-án délig lehet benyújtani. A végleges eredményeket augusztus 1-jén teszik közzé a vizsgaközpontokban és a fent említett honlapon.

A záróvizsga letételével a tanár túllép a kezdő szakaszon, és elindulhat felfele a szakmai ranglétrán. A jelöltek a végelegesítő vizsgára legfeljebb három alkalommal jelentkezhetnek térítésmentesen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?