Elveszett egy értékes gyémántgyűrű a British Museumból

Hat évvel az eltűnése után hozta csak nyilvánosságra a British Museum, hogy a gyűjteményében levő 750 ezer font (3 819 450 RON) értékű Cartier gyémántgyűrű eltűnt.

A rendőrség nem indított vizsgálatot, az intézményt pedig a törvény arra kötelezte, hogy az eltűnés után 5 évvel hozza nyilvánosságra az esetet, írja a The Guardian.A gyűrű egy neve elhallgatását kérő adakozótól került a múzeumba, de nem állították ki, a raktárból tűnt el. A lopott műkincsek megkeresésére szakosodott Art Recovery International alapítója, Chris Marinello szerint elképesztő, hogy egy ilyen drága műtárgy csak úgy eltűnhet, a múzeum abban is hibázott, hogy nem jelentette azonnal az eltűnését, így nem valószínű, hogy valaha is elő fog kerülni.

Egy másik szakértő, Donna Yates szerint ilyen apró műtárgyak esetén bárhol előfordulhat hasonló baleset: „Lehet, hogy ellopták. Lehet, hogy valaki lesodorta a kabátujjával és a fűtőrácsok közé esett. Lehet, hogy egy rossz dobozba pakolták el, és még elő fog kerülni. Ha tökéletes a biztonsági rendszer, akkor is történhetnek ilyesmik.”

A British Museum az eset után belső vizsgálatot indított, és szigorított a biztonsági procedúrákon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?