Miniszoknyában sétáló nőt keres a szaúdi rendőrség

Egy nő miniszoknyában sétált végig Szaúd-Arábia fővárosa közelében, most a hatóságok keresik a rendbontó személyt.

Szaúd-Arábia nem a női jogok őshazája: miután egy nő végigsétált a főváros, Rijad melletti egyik falu történelmi erődítményében, és erről megjelentetett egy videót a Snapchaten, keresik őt.

Ami még ijesztőbb, hogy egyfajta erényrendőrség keresi a nőt, az Erényt Támogató és Bűnt Megelőző Bizottság. Twitter-oldalukon az áll, keresik a nőt, aki "másféle öltözetben" jelent meg, a letartóztatási parancsban az áll "tiszteletlen volt az iszlámmal szemben és megsértette a tanításait".

A helyi internetezők között többen elvárják a nő elfogását, volt aki a liberális és jogvédő csoportoknak tulajdonította a történteket. Egy felhasználó a liberális közösség következő követelményeit sérelmezte: "meztelen nő, koedukált mozi, zene és tánc".

Mások ugyanakkor bátornak tartják a lépést, és védik a jogát, hogy úgy öltözzön, ahogyan szeretne. Voltak akik Donald és Ivanka Trump szaúdi látogatásáról posztoltak összehasonlító képeket, amelyeken utóbbi rövid szoknyában jelent meg. Más is arra hívta fel a figyelmet, hogy ha külföldi nőről lett volna szó, elnézők lettek volna vele szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?