Orgonamuzsikát is hallgat Klaus Johannis államfő Csíksomlyón

Orgonajátékot is meghallgat a csíksomlyói kegyhelynél Klaus Johannis államfő székelyföldi látogatása alkalmával – tudtuk meg Urbán Erik ferences atyától, a kegytemplom igazgatójától.

Mint korábban írtuk, az elnök keddi Hargita megyei programjában a világszerte ismert  búcsú helyszínének felkeresése is szerepel. Az államfő meglátogatja a csíksomlyói kegytemplomot is. Urbán Erik templomigazgató a Maszolnak elmondta, hogy az államfő a kisbazilikában várhatóan 20 percet tölt el.

A templom előtt találkozik a ferences rend tagjaival, majd egy kézfogást követően bekísérik őt a hajlékba. Itt körbevezetik az államfőt, és elmesélik neki a kegyhely történetét. Klaus Johannis egy körülbelül három perces orgonajátékot is meghallgat majd a templomban. Az államfő ezután felmegy a Szűz Mária-kegyszoborhoz, ezt követően felkeresi a közelben található Szent István Otthont. 

Klaus Johannis kedden reggel Csíkszeredában kezdi székelyföldi l útját, a rendszerváltás óta ez lesz a második hivatalos államfői látogatás a térségben. Arról már beszámoltunk, hogy a helyi elöljárók milyen problémákat vetnek majd fel az elnöknek, azonban az elnök nemcsak velük találkozik, hanem üzemlátogatáson vesz részt Csíkszentkirályon a Hargita Gyöngye ásványvíz-palackozóban is, ezt követően megy Csíksomlyóra.

Kapcsolódók

Kimaradt?