A Temes megyei PSD „nem tud” Sorin Grindeanu kizárásáról

Sorin Grindeanu továbbra is a Szociáldemokrata Párt (PSD) Temes megyei szervezetének elnöke - jelentette be csütörtökön Lucian Ursuleţu. A PSD Temes megyei szervezetének szóvivője hozzátette: a megyei szervezet a mai napig semmilyen dokumentumot nem kapott arra vonatkozóan, hogy a volt miniszterelnököt kizárták volna a pártból. 

„Mi csak Liviu Dragnea pártelnök tévényilatkozatából értesültünk arról, hogy Sorin Grindeanut kizárták a pártból, de semmiféle erre vonatkozó dokumentumot nem kaptunk. Ennek okán mi továbbra is úgy tekintjük, hogy a Temes megyei szervezet elnöke Sorin Grindeanu' - mondta el az Agerpres hírügynökség érdeklődésére a szóvivő.

A PSD végrehajtó bizottsága június 16-án döntött Sorin Grindeanu kizárásáról. „A végrehajtó bizottság ülésén megtárgyaltuk Sorin Grindeanu esetét, aki visszautasította a kormánykoalíció pártjainak döntését és nem volt hajlandó lemondani, ezért egyöntetű szavazattal a volt miniszterelnöknek a pártból való kizárásáról döntöttünk” – nyilatkozta akkor Liviu Dragnea, a PSD elnöke.

Másnap Sorin Grindeanu jelezte, hogy Dragnea 'elfelejtette' elküldeni a kizárásáról szóló határozatot Temesvárra és hozzátette: "nem tudják őt annyiszor kizárni, mint ahányszor ő újra beiratkozik a pártba". 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?