Hiába szavaztak Dragneáék a kormányfő kizárásáról, Grindeanu továbbra is a PSD tagja?

Sorin Grindeanu a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagja, a párt országos végrehajtó bizottságának mindenféle önkényes döntése dacára, mert a PSD statútuma értelmében csak az a területi szervezet vonhatja vissza valakitől párttagságát, amelyhez az illető tartozik - jelentette ki Cătălin Ivan europarlamenti képviselő pénteken. 

Facebook-bejegyzésében az Európai Parlament S&D képviselőcsoportjának tagja azt írja: Dragnea megfoszthatja Grindeanut funkcióitól, kérheti a megbüntetését, de a párttagságát nem veheti el tőle, ugyanis a kormányfő a Szociáldemokrata Párt Temes megyei szervezetének tagja, amely „teljes mértékben támogatja” Grindeanut.

„Egyszóval, Liviu Dragnea úr, mindenféle óhaja lehet otthon, a birtokán. Egyeseket kedvelhet, másokat nem. A pártban azonban be kell tartania a törvényt, azaz a statútumot. Sorin Grindeanu teljes jogú tag. Majd' elfelejtettem, én meg a PSD iaşi-i tagja vagyok naprakészen befizetett tagsági díjjal, noha ön nyilvánosan kijelentette, hogy már 2015 óta nem vagyok párttag” – írja Cătălin Ivan. 

A PSD vezetősége csütörtök este szavazott arról, hogy kizárja Sorin Grindeanut a pártból és bizalmatlansági indítványt nyújt be kabinetje ellen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?