Heves vihar volt Hargita megyében, nagyok a károk Székelyudvarhelyen

Szerda délig 11 riasztás érkezett be a 112-es gyorssegély-hívószámon a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőséghez. A legnagyobb károkat Székelyudvarhelyen okozta az időközben lecsendesedett vihar.

Hargita megye több településén is nagy károkat okozott a szerda délelőtti vihar. A heves széllel kísért zápor Székelyudvarhely végezte a legnagyobb pusztítást – tudtuk meg Alina Ciobotariutól, a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivőjétől.

Székelyudvarhelyen jelen pillanatban is hét bevetésen vesznek részt a készenléti felügyelőség szakemberei. A Mikes Kelemen utcában és a városi sportcsarnoknál pince telt fel vízzel, és fa dőlt ki a Bethlen Gábor utcában – itt házra esett a fa – és az Orbán Balázs utcában, továbbá a Haáz Rezső Múzeumnál, a színház közelében és a Városi Kórház udvarában – utóbbinál négy fát is kidöntött a vihar. Személyi sérülések nem történtek.

Alina Ciobotariu beszámolója szerint emellett Csíkszereda udvarhelyi kijáratánál is kidőlt egy fa a 13A országúton, az 578-as európai út mentén pedig Vaslábon és Marosfőn dőlt fa az úttestre. Csíkszentdomokoson a 125-ös megyei útra dőlt fa.

Facebook-értesüléseink alapján Máréfalvánál és Vaslábnál a forgalom is állt egy darabig. „Folyamatosan cseng a telefon, jönnek az újabb bejelentések” – jegyezte meg Alina Ciobotariu.

Adrian Pănescu, a prefektusi hivatal szóvivője ugyanakkor egy máréfalvi esetről is tud: hozzájuk egy máréfalvi, valamint a már említett vaslábi és marosfői esetet jelentették be. Tudomásunk van arról is, hogy a Gyimesi-szorosban is károkat okoztak a kidőlt fák.

A viharok miatt egyébként este 8 óráig sárga jelzésű riasztás van érvényben Hargita megyében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?