Orban a Tudose-kabinetről: ez a rendszerváltás utáni leggyengébb kormány

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint a Mihai Tudose vezette kabinet a rendszerváltás utáni leggyengébb kormánya az országnak.

Az Adevărul portálnak adott pénteki interjúban Orban azt mondta, "még a Dăscălescu-kormány is jobb volt, mint a Tudose-kabinet." A PNL elnöke úgy véli, Adrian Năstase miniszterelnöksége idején Mihai Tudose még csak kabinetigazgatói megbízatást sem kapott volna.

"Nagyon furcsák ezek a kinevezések. Adok egy példát: Fifor. Semmi köze nincs a gazdasághoz. Egész pályafutása alatt soha nem volt semmilyen kapcsolata ezzel a szakterülettel, ő a gazdasággal homlokegyenest ellentétes területen szerzett szakképesítést. Hogy lehet ő gazdasági miniszter? Ugyanakkor sértő a román kultúremberekre nézve, hogy olyasvalakit neveznek ki a kulturális tárca élére, aki előfordulhat, hogy jól ír, de egy bulvárlapot vezetett, amely a hírességek magánéletében turkált" - fogalmazott Orban, hozzátéve, hogy kormány nélkül is jobban boldogulna az ország, mint egy ilyen kabinettel.

A liberális pártelnök a kormányprogram módosítássaivl is elégedetlen. Szerinte az üzleti forgalomra kivetett adó - amely a kormány tervei szerint a profitadót helyettesíti majd -, valóságos "gazdasági katasztrófát" idéz majd elő, és újabb válságba taszítja az országot.

Orban hozzátette, pártja mindent megtesz majd annak érdekében, hogy megakadályozza ennek az intézkedésnek a bevezetését, ugyanakkor azonban szerinte a társadalomnak is mozgósulnia kell, hogy vegyék elejét e terv kivitelezésének.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?