Több baleset történik a kánikula miatt, mint fagy vagy hóviharok következtében

A kánikula miatt fokozott óvatosságra inti a gépkocsivezetőket a Szeben megyei rendőr-főkapitányság. A rendőrség szerint a tanulmányok és a statisztikák egyaránt kimutatták, hogy nyáron általában kétszer annyian vesztik életüket közúti balesetben, mint télen.

Szeben megyében 2016 júniusa és augusztusa között 48 súlyos közúti balesetben 14-en haltak meg, és 46 személy sebesült meg súlyosan, míg 2016 decembere és 2017 februárja között 43 súlyos balesetet jegyeztek, amelyek során hét személy vesztette életét, és 50-en sérültek meg - nyilatkozta az Agerpresnek Elena Welter, a nagyszebeni rendőrség szóvivője.

Egy tanulmány kimutatta, hogy több baleset történik a kánikula miatt, mint fagy vagy hóviharok következtében. "A nagy hőség egyáltalán nincs kedvező hatással sem a sofőrökre vagy az utasokra, sem a járókelőkre. A tanulmányok alapján az a következtetés vonható le, hogy kánikula idején több súlyos baleset történik, mint a téli fagyok vagy a hóviharok miatt" - mutat rá a rendőrség közleménye.

A rendőrség szerint a hosszú utazások előtt érdemes átvizsgálni műszaki szempontból is a gépjárművet. Fontos leellenőrizni a hűtőberendezést, a fényjelzőket és a fékrendszert is. Állatokat, gyerekeket sohasem szabad a személygépkocsiban felügyeletlenül hagyni - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Kapcsolódók

Kimaradt?