„Kivontak a forgalomból” két Hargita megyei ittas sofőrt, mielőtt bajt okozhattak volna

Szerdán két halálos áldozattal járó baleset is történt Hargita megyében: Székelyszentléleken és Székelykeresztúron. A rendőrség közlése szerint a balesetben érintetteknek egyike sem állt alkoholos befolyás alatt. A sors fintora, hogy két súlyosan ittas személyt is lefüleltek a rendőrök ezekben a napokban. Szerencsére még azelőtt, mielőtt kárt tehettek volna magukban vagy másokban.

Szerdán délután Gyergyósalamáson a 43 éves F. L. N. által vezetett autót állították meg a maroshévízi rendőrök az E578-as európai úton. A helyszínen elvégzett vizsgálatok nyomán 0,47 mg/l légalkohol-mennyiséget mutattak ki a leheletében – áll a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség közleményében. A férfit ezt követően elszállították a Maroshévízi Városi Kórházba, ahol a vérvizsgálati eredmények szerint 0,80 g/l-nél nagyobb alkoholmennyiség volt a vérében. Mivel ilyen ittasan vezetni bűncselekménynek minősül, vádat emeltek a salamási férfi ellen, az ügy átkerült a maroshévízi ügyészségre.

Hasonlóan járt a csíkszenttamási 33 éves B. A. is csütörtökön, éjfél után nem sokkal. A csíkszeredai rendőrség járőrei a felcsíki településen végeztek ellenőrzéseket, akkor állították meg az említett fiatalembert, akinek 0,42 mg/l légalkohol-mennyiséget mutattak ki a leheletében. Ezután a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, ahol a vérvétel során kiderült, hogy több mint 0,80 g/l alkohol volt a vérében. A csíkszenttamási férfi ügyét a csíkszeredai ügyészség viszi tovább.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?