Nagyon kiviselte magát a gyergyóremetei autós

Lefüleltek a rendőrök Gyergyóditróban egy gyergyóremetei férfit, aki jogosítvány nélkül vezette autóját. A jármű rendszámtáblájának érvényességi ideje már két hónapja lejárt, ráadásul nem is ahhoz az autóhoz tartozott. A sofőr nem volt együttműködő, visszautasította az alkoholtesztet is.

Hétfőn este fél 10-kor a helyi járőregység állította meg a 34 éves gyergyóremetei S. K.-t rutinellenőrzés céljából miközben a gyergyóditrói Állomás utcában vezetett ံ– számolt be kedden a rendőrség sajtóirodája. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfinak nincs jogosítványa, ugyanakkor arra gyanakodtak, hogy alkoholt is fogyasztott. S. K. nem volt hajlandó belefújni a szondába, és miután beszállították a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházba, nem egyezett bele, hogy vért vegyenek tőle.  

Az autóval kapcsolatban végzett vizsgálat során megállapították, hogy a rendszámtábla érvényességi ideje két hónappal ezelőtt lejárt, és egyébként is egy másik autóra volt kiállítva. Így aztán többszörös bűntény elkövetése miatt indult eljárás az autó vezetője ellen. A gyergyószentmiklósi ügyészség vizsgálatot indított jogosítvány nélkül, forgalomba be nem jegyzett autó vezetéséért, valamint az alkoholteszt megtagadásáért. 

Kapcsolódók

Kimaradt?