Lopott fát szállított részegen a Hargita megyei utakon

Mozgalmas hétvégéje volt a Hargita megyei rendőröknek, öt olyan autóvezetőt is lefüleltek, akik ittas állapotban ültek a volán mögé. Az egyikük ráadásul nemcsak részeg volt, jogosítvány sem volt nála, és az általa vezetett be nem jegyzett autóban lopott fát is találtak.

Szombaton egy zetelaki 37 éves férfit állítottak meg a rendőrök rutinellenőrzésük során, miközben a 138-as jelzésű megyei úton közlekedett. A szondáztatás során 0,50 milligramm/liter légalkohol-szintet mértek a leheletében. Vasárnap egy 30 éves korondi férfit csíptek el, miközben Varságon a 138B számú megyei úton vezetett. Neki 0,71 milligramm/liternyi alkoholt mértek a szondáztatás során.

Egy ratosnyai (Maros megyei) 25 férfi is felkeltette a rendőrök figyelmét, miközben Maroshévízen a Ştefan cel Mare utcában vezetett, az ő esetében „csupán” 0,42 mg/l légalkohol-koncentrációt mértek. Hasonlóan ittasan vezetett az a csíkkozmási 31 éves férfi is, aki a 176-os községi úton autózott, légalkohol-koncentrációja pedig 0,45 mg/l volt. 

A 47 éves gyergyóújfalusi F.G. a fentiekhez viszonyítva nem ivott túl sokat, „csak” 0,12 mg/l légalkohol-koncentrációt mértek nála, azonban nem ez volt a legnagyobb kihágás, amit elkövetett. A rendőrségi vizsgálatok során kiderült, hogy az autót, amelyet vezetett, nem jegyezték be, ráadásul jogosítványa sem volt. A helyzetet tetézi, hogy feltehetően lopott faanyagot is találtak az autójában.

Az összes fent említett esetet az illetékes ügyészség vizsgálja.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?