FRISSÍTVE - Húszan sérültek meg a Brassó megyei buszbalesetben

FRISSÍTVE: Felborult péntek este egy autóbusz a Brassó megyei Hidegpatak és Barcarozsnyó közötti úton. A Mediafax információi szerint a járműben 37-en utaztak, tizenketten súlyosan megsebesültek, ketten pedig bennrekedtek a buszban.

A helyszínre Brassó, Prahova, Szeben és Kovászna megyéből is érkeztek mentőegységek. A sérülteket a Brassó megyei sürgősségi kórházba szállítják, de szükség esetén Marosvásárhelyről bevetnek egy SMURD-helikoptert is.

FRISSÍTÉS1: Marian Rasaliu, Brassó megye prefektusa 20 sérültről számolt be a Digi24 hírtelevíziónak. Minden sérült eszméleténél van, kettőt a busz roncsai közül kellett kivágni, egy harmadik személy kimentésén most is dolgoznak, neki a karja szorult az autóbusz alá. A prefektus szerint a busz megcsúszhatott a nedves úttesten, ez okozhatta a balesetet. 

FRISSÍTÉS2: Gabriela Dinu, a Brassó megyei rendőrség szóvivője el mondta, a busz egy cég alkalmazottait szállította csapatépítő tréningre egy menedékházba. Jelenleg még folyik a sérültek mentése. Az illető útszakaszon mindkét irányban lezárták a közlekedést.

FRISSÍTÉS 3: Az Agerpres hírügynökség szombati híre szerint a balesetet követően összesen 28 sérültet szállítottak a megyei sürgősségi kórházba. Közülük 18 beteget még nem engedtek haza az orvosok, kilenc sérült nem szorult beutalásra, ketten megtagadták a beutalást. A kórházi kezelés alatt álló sebesültek közül kilencen az ortopédia osztályon, heten az idegsebészeten fekszenek és egy személy a plasztikai sebészet osztályon fekszik – tájékoztatott Camelia Ciobanu a kórház sürgősségi eseteket fogadó szolgálatának vezetője.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?