Erdélyi gyerekeket szállító busz gyulladt ki Magyarországon

FRISSÍTVE: Füstölni kezdett egy gyerekeket szállító romániai autóbusz motortere az M3-as autópálya 130-as kilométerénél Mezőkövesdnél, a Miskolc felé vezető oldalon – tájékoztat a police.hu. 

A kirándulókat szállító busz sofőrje észrevette a motohibát, ezért megállt. A rendőrség szerint senki sem sérült meg. A műszaki mentés idejére a külső forgalmi sávot lezárták. A balesetveszélyt hajnalra hárították el, a sztráda forgalma pedig újra zavartalanná vált, számolt be a rendőrség a hivatalos oldalán.

A boon.hu portál úgy tudja, hogy felső tagozatos erdélyi magyar gyerekek egy jutalomkiránduláson vesznek részt Magyarországon, Budapestről Hajdúszoboszlóra tartottak. A sofőr arra lett figyelmes, hogy füst jön a motortérből, azonnal félreállt, leszállította a gyerekeket és megszüntette a veszélyt, míg a tanárok értesítették a tűzoltókat.

FRISSÍTÉS: Lapunkat megkereste telefon a gyerekeket kísérő egyik pedagógus. A tanárnő közölte, a busz meghibásodását kijavították, továbbindultak. "Minden a legnagyobb rendben van, folytatjuk a kirándulást" – mondta a kísérőtanár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?