Grindeanu: Dragnea és szűk környezete a saját pártja ellen folytat háborút

Liviu Dragnea és szűk környezete a saját pártja és a kormány érdekei ellen folytatott háborút - nyilatkozta vasárnap Sorin Grindeanu.

Ez a legrosszabb, ami az országgal történhet egy olyan pillanatban, amikor nagy lehetőség előtt áll Románia – fogalmazott a sajtóértekezletén a miniszterelnök. Emlékeztetett: rekord mértékű növekedést könyvel el a gazdaság, és ezt nem ő állítja, hanem az Európai Unió és nemzetközi pénzügyi szervezetek állítják, ugyanakkor tágra nyílnak Románia előtt a nyugati kancelláriák.

„Óriási erőfeszítést tettünk, hogy visszahelyezzük Romániát a normális kerékvágásba, és hogy tényleg vegyenek számba bennünket. (...) Liviu Dragnea arra használja a pártot, hogy buktassa meg saját kormányát. Ez megengedhetetlen" - fogalmazott Sorin Grindeanu.

A kormányfő olyan atlétáéhoz hasonlította az ország politikai helyzetét, akinek jól sikerül a rajt, a cél előtt azonban elgáncsolják. "Képzeljenek el egy atlétát, aki nagyon jól elkapja a rajtot, minden esélye megvan a győzelemre, de aztán jön Liviu Dragnea a tribünről, és miután megtapsolja, elgáncsolja, hogy nehogy célba érjen. Valahogy így fest Románia jelenlegi helyzete, amelyet kizárólag Liviu Dragnea abszolút hatalom iránti vágya idézett elő" - fogalmazott Grindeanu.

Dragneával nem fog tárgyalni

"Ha az indítvány elbukik - és el fog bukni -, egyeztetéseket kezdeményezek a jelenlegi kormánykoalíciót alkotó PSD-vel és ALDE-val. Liviu Dragneával azonban nem fogok tárgyalni. Pont" – jelentette ki a kormányfő a Victoria-palotában tartott sajtóbeszélgetésen.

Hozzátette, nincs oka a lemondásra, hiszen mandátuma alatt "a helyes úton járt az ország". Azt mondta, a kabinetet alkotó miniszterek többsége tisztességgel ellátta a feladatát, és meggyőződése, hogy még jobban teljesített volna a kormány, ha az elmúlt hónapban nem gyakoroltak volna nyomást rá a kormányátalakítás kilátásba helyezésével.

Arra a kérdésre, hogy miért csak Sevil Shhaideh regionális fejlesztési és Carmen Dan belügyminiszter lemondását továbbította az államfőnek, Grindeanu nem kívánt válaszolni, azt mondta, nem akar találgatásokba bocsátkozni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?