Európai Néppárt főtitkára: rekordok könyvébe való a jelenlegi kormány

Rekordok könyvébe illő a jelenlegi kormány az elhibázott politizálás és sikertelen politikusok tekintetében - jelentette ki szombaton, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán Antonio López Istúriz White, az Európai Néppárt főtitkára.

Antonio López Istúriz White közvetítette a kongresszus résztvevői felé az Európai Néppárt és annak elnöke, Joseph Daul üdvözletét, majd kifejtette, hogy a PNL-t az egyik legjelentősebb jobbközép pártnak tartja Európában. 'Engedjék meg, hogy megválasztása után három évvel is gratuláljak önöknek ahhoz, hogy Klaus Iohannist választották az államfői tisztségbe. Ő kezd egy nemzetközileg elismert személyiséggé válni, aki a nemzetközi politikai porondon védi Romániát és az Európai Uniót, amint arról nemrég, a Trump elnökkel lezajlott washingtoni találkozása alkalmával is bizonyságot tett' - mondta az EPP főtitkára.

Antonio López Istúriz White kifejtette, a PNL-nek szilárd, felelősségteljes és a populizmusal szembehelyezkedő politizálást kell felvállalnia, amely a homályos ígéretek helyett a cselekvést és eredményeket tartja szem előtt.

"Amikor leszálltam Bukarestben, egy jó barátom azt mondta, még soha nem történt meg a román politikai életben, hogy egy párt a saját kormánya ellen nyújtson be bizalmatlansági indítványt. Én azt feleltem, hogy ez sehol a világon nem történt még meg. Ez a szocialista kormány a Rekordok Könyvébe való, ami az elhibázott politizálást és sikertelen politikusait illeti. Öt hónap kormányzás alatt az egyetlen eredményük, hogy 1989 óta nem voltak ilyen méretű kormányellenes tüntetések. És az Európai Unió közlemúltjának legrövidebb életű kormánya lesz. Azt nem is kell mondanom, hogy mindez a saját pártja miatt történik. Ez a kormány valóban dönti az összes rekordot, de ami a legfontosabb, hogy mindez árt Romániának is, és az EU-nak is' - mondta az EPP főtitkára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?