Szombaton választják meg a MIÉRT új elnökét

Pénteken és szombaton tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Ifjúsági Értekezlet Kolozsváron.

Pénteken délután az Impact Hubban 7:30-tól felszólal Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Schanda Tamás, az magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, Maria Forna, a TNL országos szervezetének ügyvezető elnöke és kolozsvári szervezetének elnöke, Vincze Géza, a Fidelitas nemzetpolitikáért felelős alelnöke, a TSD képviselője és Faragó Csaba, a Fidelitas tagja. 18 órától díjakat adnak át.

Szombaton 10 órától kezdődik a program, beszámolók zajlanak, alapszabályzatot módosítanak és megválasztják az új elnököt.

A MIÉRT-elnöki pozícióba – Antal Lóránt utódjaként – három személy jelöltette magát, Tamás Réka, Oltean Csongor és Talpas Botond, aki végül visszalépett.

Tamás Réka programjában 3 fontos alapelvet fogalmazott meg. Kiemelte a kontinuitás hosszútávú fontosságát, a következetes lépések ésszerűségét és az innovációt egy ifjúsági szervezet életében. Mint megfogalmazta, fontos, hogy ne kétéves ciklusokban gondolkodjon a szervezet, hanem a fenntarthatóság mentén szerveződjön, célja ugyanakkor, hogy olyan platformot dolgozzanak ki, ahol a fiatalok bármikor elmondhatják véleményüket, problémáikat, és visszajelzéseket kapjanak. Hangsúlyozza az innováció fontosságát: a területi struktúrák mellett szakmai,- és érdeklődési körökben kellene gondolkodni szerinte.

Oltean Csongor az elmúlt hetekben bemutatta az #itthonfiatalon vitaindító programjavaslatát, amellyel az elnöki tisztségre pályázik. Bánsági körútján felmerült az ifjúsági szervezetek szerepének megerősítése a sport, az egészséges életmód népszerűsítése tekintetében. Brüsszelben  munkamegbeszéléseken vett részt Winkler Gyula, Európai Paramenti képviselővel és Vincze Loránttal, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnökével. Csíkszentsimoni megbeszélésén a múlt évben mandátumot nyert fiatal önkormányzati képviselők továbbképzésének a szükségességéről beszélt a jelenlévőkkel.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?