Teherautó gázolt halálra egy kiskorú fiút Háromszéken

Egy 15 éves fiú hétfőn este a háromszéki Aldoboly településen átszelő 112-es megyei úton biciklizett, amikor a nagy sebesség miatt egy kanyarban elveszítette uralmát a kerékpár fölött, a szemközti sávra sodródott és elgázolta őt egy szabályosan közlekedő pótkocsis teherautó, tájékoztatott Nicoleta Tolvaj-Marin.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint az ütközés során a kiskorú fiú életét veszítette. A teherautó sofőrét alkoholtesztnek vetették alá, de kiderült, hogy nem volt ittas. Ugyanakkor emberölés vádjával indítottak ellene eljárást.

Nicoleta Tolvaj-Marin a szerencsétlen baleset kapcsán arra hívja fel a biciklisek figyelmét, hogy minden esetben viseljék az egyébként kötelező védőfelszerelést. A rendőrségi szóvivő arra kéri a szülőket, gyerekeiknek magyarázzák el, hogy kerékpározás közben folyamatosan figyeljenek a forgalomra, tartsák be a közlekedési szabályokat, ne telefonozzanak és ne hallgassanak zenét.

A háromszéki rendőrség a járművezetők figyelmét is felhívja, hogy amikor kerékpárosokat látnak, csökkentsék a sebességet és előzéskor tartsanak 1,5 méteres távolságot a bicikli és a jármű között.

Kapcsolódók

Kimaradt?